12 Februari 2020

Vandaag zijn we begonnen aan ons duaal leren traject bij Voka. We begonnen de dag met wat uitleg van Myriam over wat er van hun kant van ons verwacht werd. We zijn gevraagd om een HR-platform te maken waarin personeelsleden hun competenties kunnen scoren. Hierna kregen we een rondleiding waarbij we werden voorgesteld aan de collega’s. We kregen een eigen bureau op de derde verdieping en konden aan de slag. We zijn begonnen met brainstormen en kwamen al snel overeen hoe we het zouden aanpakken. We zijn van plan een web-platform te maken waarop personeelsleden kunnen inloggen en hier hun competenties kunnen scoren en raadplegen. Leidinggevenden moeten ook competenties van hun werknemers onder hen kunnen scoren. Deze resultaten moeten dan kunnen geïnterpreteerd worden door de persoon die verantwoordelijk is voor opleidingen voor het personeel. Om dit te kunnen doen gaan we gebruik moeten maken van dingen die we nog niet op school geleerd hebben en we dus zelf gaan moeten zoeken. Niet makkelijk maar ik ben leergierig en zie het helemaal zitten. We zijn vandaag begonnen met wat we al wel in de les gezien hadden: HTML en CSS van onze webpagina’s. Ikzelf heb een loginpagina gemaakt en ben reeds begonnen aan de scoringspagina. Het was een productieve dag vandaag en ik vind dat we best al veel progressie gemaakt hebben. Ik ben benieuwd wat de rest van de dagen nog brengt, het gaat nog lastig worden geloof ik maar ik heb er zin in.

19 Februari 2020

Vandaag Login form bij registratie van informatie voor de databases.

26 Februari 2020

Vandaag was vooral een studiedag: php for dummies. Heb me het grootste deel beziggehouden met studeren van de basics php uit het boek dat we van Elke gekregen hebben. Toen ik hier min of meer een beetje mee weg was heb ik wat tutorials gezocht over specifieke dingen die wij nodig hebben. Ik ben bezig geweest met het zoeken hoe we input in onze database kunnen aanpassen via php op de website en niet in phpmyadmin. Ik heb online een goed werkend voorbeeld gevonden. Maar dit vertalen in onze eigen code is niet zo simpel. Hier ga ik volgende week aan verderwerken.

04 Maart 2020

Vandaag was een frustrerende dag. Ik ben het merendeel van dag bezig geweest met onderzoeken hoe ik de ‘edit’ functie aan de praat kreeg. Uiteindelijk hebben we samen bekeken en hebben we samen het probleem gevonden. De functie werkt! Gelukkig, anders had ik me hier nog lang over gefrustreerd. Nu kunnen we hopelijk volgende week het volledig managing systeem afronden en stillaan beginnen aan de competentiescoring enzoverder.